Investicija od 30 miliona KM: Nijemci u Kantonu Sarajevu grade pogon na 10.000 kvadrata

0

U toku je velika investicija u Kantonu Sarajevo, tačnije u naselju Vogošća, objavio je zamjenik ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine Muhamed Hasanović.

– Danas sam posjetio jedinu kompaniju u svijetu koja se bavi pirolizom, industrijskim procesom reciklaže korištenih automobilskih guma, te nakon njihovog industrijskog procesa dobija se obnovljeni/izdvojeni crni karbon, cink i silicij – objavio je Hasanović.

RCB Nanotehnologija d.o.o. je kompanija koja ima sjedišta u Minhenu i Sarajevu.

– Izuzetna kompanija koja pozitivno doprinosi Bosni i Hercegovini gdje su trenutno radovi na izgradnji industrijskih pogona na preko 10.000 kvadratnih metara u Vogošći. Investicija je vrijedna preko 30 miliona KM, koja će omogućiti nova radna mjesta i bolji život u ovoj sredini – naveo je.

Zahvalio se na pozivu direktorici RCB Nanotehnologija Hanadi Džabić i zamjenici direktorice Predstavništvo njemačke privrede u BiH – Delegation/AHK Bosnien-Herzegowina Azri Ramić.

– Imamo sjajnih primjera u našoj državi kojima se trebamo voditi i podržavati. Podržimo, cijenimo i zaštitimo kompanije u Bosni i Hercegovini – poručio je Hasanović.