Investicija od 1,5 miliona KM: Krampitz gradi fabriku u BiH

0

Velika njemačka kompanija Krampitz kupila je zemljište u opštini Brod i trenutno gradi proizvodnu halu u kojoj bi trebalo biti uposleno 30 novih radnika, rečeno je za BiznisInfo iz ove opštine.

Firma se bavi proizvodnjom kontejnera i rezervoarskog prostora za naftine derivate i druge proizvode u oblasti metala.

Krajem oktobra prošle godine predstavnici Krampitz International & Partner i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić su zaključili ugovor o prodaji zemljišta.

Kako nam je rečeno, Krampitz je kupio od opštine Brod zemljište u dijelu poslovne zone br. 6 na lokaciji u Ul. Zmaja Jove Jovanovića. Nepokretnosti površine 30.138 m2 prodate su po cijeni od 165.621 KM.

– Na kupljenom zemljištu je ranije poslovalo preduzeće za preradu mesa koje ne radi skoro 30 godina. Sve poslovne i pomoćne zgrade na tom dijelu zemljišta su bile oštećene i ruinirane i novi vlasnik ih je srušio, očistio parcelu i postavio konstrukciju za novu proizvodnu halu – rečeno nam je iz Opštine. 

Dodaje se da je investicija u pripremu hale za proizvodnju procjenjena na milion i po konvertibilnih maraka.

– Početak rada u novoj hali se očekuje polovinom 6. mjeseca naredne godine, a planirano je i zapošljavanje 30 novih radnika – rečeno je za BiznisInfo.

Inače, firma Krampitz je već tri godne prisutna u Brodu. Trenutno radi u zakupljenom prostoru i zapošljava 20 radnika.

Plan zapošljavanja je, u konačnici, do stotinu radnika po završetku proizvodne hale i uspostavljanju linije proizvodnje.