Investicija domaćeg poduzetnika: U Živinicama otvoren novi tržni centar

0

Na području poslovne zone Novi grad Živinice neposredno uz magistralni put Tuzla- Sarajevo svečano je otvoren tržni centar ARENA Živinice koji je u potpunosti živinički brend.

Gradonačelnik Began Muhić zajedno je sa vlasnikom TC ARENA Živinice Senadom Trumićem presjekao svečanu vrpcu čime je sa radom počeo tržni centar koji se prostire na više 6.000 kvadratnih metara sa mnogobrojnim sadržajima i u samom početku uposleno je više od stotinu radnika.

U objektu TC ARENA smješten je market koji se prostire na 1.400 metara kvadratnih sa mesnicom i gastro-pekarskim kutkom na čemu će se prema riječima vlasnika Senada Trumića ponajviše raditi u narednom periodu kako bi se građanima, a i svim posjetiteljima pružila jedinstvena gastro ponuda.

Osim marketa na drugom spratu se nalazi modni lanac McMark, a na trećem spratu se nalaze restoran, te u potpunosti uređen svadbeni salon koji se prostire na 1.100 kvadratnih metara.

Ukupna investicija u TC ARENA Živinice je bila cca devet miliona KM, čime je Grad Živinice postao bogatiji za još jednu uspješnu privrednu priču sa jakim razvojnim segmentom i u narednom periodu.

Gradonačelnik Began Muhić naglasio je da će otvaranje TC ARENA biti ujedno poruka i svim drugim domaćim i stranim investitorima da je Grad Živinice trenutno lokalna zajednica u samom vrhu privrednog razvoja i na visokoj ljestvici mogućnosti i isplativosti ulaganja u skoro svim segmentima, te da je najvažniji orijentir  gradske administracije na čelu sa Gradonačelnikom Muhićem da nastavi sa razvojnom politikom kroz uređenje postojećih i novih poslovnih zona kao i unapređenjem administrativnih procesa kako bi se svim investitorima olakšalo poslovanje.

Prema riječima Gradonačelnika Muhića izuzetno je zadovoljstvo kada se višemilionska ulaganja i investicije dolaze od strane živiničkih privrednika i kada stvaraju domaći brendovi koji će trajati i poslovati i van granica lokalne zajednice.