Info sesija EU4Agri za dodjelu 2,55 miliona KM

0

Info sesija za sve zainteresirane za prijavu na javni poziv projekta Evropske unije EU4Agri za dodjelu 2,55 miliona KM bespovratnih sredstava, investicija u ruralni turizam u BiH bit će održana u četvrtak, 19. novembra 2020. godine.

– Glavni ciljevi javnog poziva su razvoj ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta, te očuvanje prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom u BiH – saopćeno je iz UNDP-a.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini, info sesija će biti održana online putem Facebook stranice projekta EU4Agri (www.facebook.com/eu4agri). Tom prilikom zainteresirani će moći dobiti potrebne informacije o uslovima i načinu prijave na javni poziv, kao i odgovore na pitanja koja budu mogli imati.

U saopćenju se navodi da je javni poziv projekta EU4Agri otvoren isključivo za partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera.

Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili obrt koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda.

Zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice projekta EU4Agri, a krajnji rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine do 15.00 sati – navode iz UNDP-a.

Napominju da je EU4Agri (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini.

Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).