Imamović najavio velike investicije: 10 do 12 novih fabrika

0

U utorak je u Gradskoj upravi Tuzle održana 60. Sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle.

U okviru dnevnog reda Kolegija gradonačelnika, između ostalog, razmatran je i prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog oglasa u davanju u zakup poslovnih prostorija te prijedlog imovinsko-pravnih akata kojima se stvaraju pretpostavke za dodjelu 10 lokacija sa pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone „Kreka Sjever“ u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije.

„Ono što bih  posebno istakako sa današnje sjednice Kolegija je Oglas o raspisivanju za davanje u zakup poslovnih prostora, to su prazni, napušteni prostori, a treba da damo priliku da neki poduzetnici tu obavljaju djelatnost“, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Nove fabrike

Na sjednici su nagovješteni i jako značajni ekonomski projekti, vrlo velike investicije, vezane u prvom redu za Poslovnu zonu Kreka-sjever.

„Idemo sa oglašavanjem deset novih lokacija, uz ranije dvije na kojima se već grade poslovni objekti. Imamo izražen interes poduzetnika i tu će biti novih deset do dvanaest fabrika, a ova odluka će stvoriti uvjete za to“, kazao je Imamović.

Dobri ekonomski pokazatelji

Imamović je kazao i kako raspolaže podacima vezanim za ekonomski razvoj Tuzle.

„Imamo najviše preduzeća u Bosni i Hercegovini u odnosu na broj stanovnika, a prosječnu platu veću od Tuzle imaju samo u Sarajevu“, kazao je gradonačelnik.