Igman Konjic potpisao dva ugovora vrijedna 80 miliona KM

0

Kompanija namjenske industrije “Igman”d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije “World Defense Show 2024” koji se održava u Saudijskoj Arabiji svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.

“World Defense Show” sajam vojne industrije koji se od 4. do 8. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja, a među zvaničnicima koji su nazočili prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domenu odbrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije “Igman” d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, delegacija “Igmana”, predvođena direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji Nj. E. ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića,  iskoristila je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

– Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne indutrije.  Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdjevaju našim proizvodima. Dokaz je to našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započeta prije nešto više od decenije -. kazao je direktor „Igmana“ Đahid Muratbegović.