Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić pridružili se Upravi BBI banke

0

Nadzorni odbor Bosna Bank International d.d. Sarajevo, uz prethodnu saglasnost Agencije za bankarstvo FBiH, imenovao je Ibru Osmanovića za člana Uprave Banke za poslovanje s pravnim licima i Hrvoja Lovrića za člana Uprave Banke zaduženog za Operacije i IT.

Hrvoje Lovrić

Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić stekli su zavidno iskustvo tokom višegodišnjeg rada na rukovodećim pozicijama u finansijskim institucijama, a koje obuhvata upravljanje kreditnim rizicima, struktuiranje posebnih kreditnih aranžmana, razvoj novih proizvoda u skladu s potrebama tržišta, poboljšanje kvalitete organizacije poslovanja, digitalnu transformaciju i uvođenju digitalnih rješenja koja su unaprijedila cjelokupan bankarski sistem u Bosni i Hercegovini.

Ibro Osmanović

Novi članovi Uprave, pridružuju se postojećoj Upravi, koju čine predsjednik Uprave, Alek Bakalović, Azra Hadžiomeragić, članica Uprave za poslovanje sa stanovništvom i Jasmina Dobrača, članica Uprave za rizike i finansije.

Uprava BBI banke

Uprava, ojačana novim članovima, omogućit će dodatnu učinkovitost i modernizirati poslovanje Banke u skladu s potrebama bh. tržišta i najvišim standardima poslovanja, ali i jačati povjerenje klijenata.