Huawei u Sarajevu predstavio najnovija tehnološka dostignuća

0

Kompanija Huawei, globalni ponuđač IKT infrastrukture i pametnih uređaja, je danas, putem virtuelne posjete Convention & Exhibition Centru u Shenzhenu, u Sarajevu predstavila neke od najnovijih tehnoloških dostignuća iz svijeta 5G mreže.

Predstavnici medija, koji su prisustovali ovom druženju, su imali priliku da otkriju šta se krije iza magične zavjese „high tech” svijeta i iskuse djelić tog doživljaja.

Više o poslovanju Huaweija u BiH rekao je Zećir Kasumić, Rukovodilac Odjela za komunikacije i odnose s javnošću.

– Kompanija Huawei je globalni lider u polju informaciono-komunikacijskih tehnologija te smo prisutni u preko 140 zemalja širom svijeta, gdje pružamo svoje proizvode i usluge, te kontinuirano radimo na razvijanju lokalnih talenata, podršci mladima, obrazovanju i razmjeni znanja. Naš cilj je donijeti digitalizaciju svakoj osobi, domu i organizaciji u svrhu potpuno povezanog inteligentnog svijeta – naveo je Kasumić.

Svi prisutni su dobili priliku virtuelno se prošetati Huawei inovacijskim centrom u Kini, iz kojeg se direktno uključio Kompocholis Konstantinos, Huawei Shenzhen, Senior Marketing Manager.

Galileo Exhibition Hall je izložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje ključne karakteristike 5G mreže i kako ona transformira svijet oko nas. Konstantinos je tokom svog obraćanja kroz konkretne primjere  prikazao kako 5G mreža može olakšati posao zdravstvenih radnika, radnika u rudnicima i u mnogim drugim industrijama.

Tokom online obilaska izložbene dvorane Galileo, demonstrirane su različite tehnologije i širok raspon njihovih primjena, funkcionalnosti i virtualnih pogodnosti. 5G tehnologije izgrađene su kako bi se osigurale 10 puta veće brzine, niske latencije i masivne veze.

Kroz ovaj virtuelni tour Huawei inovacijskim centrom prikazan je napredak u robotici i revolucionarnim aplikacijama, od socijalnih, zabavnih, do poslovnih i industrijskih aplikacija i tehnologija.

Tokom druženja najavljen je i dolazak „Huawei 5G Truck“ u Sarajevo, zakazan za 25. oktobar, koji će prisutnima pružiti sasvim novo iskustvo i doživljaj.