Huawei predstavio nove pametne naočare

0

Na posebnom eventu u Barseloni kineski je elektronski div predstavio svoje nove pametne naočare, model Huawei Eyewear 2, a koji dolazi gotovo dvije godine nakon originalnog modela.

Huawei Eyewear 2 nove su i moderne pametne naočare, odnosno puno više od toga. Osim što podržava geste, ovaj uređaj takođe ima i ugrađene zvučnike tako da praktički možete gledati filmove na njima. Podsjetimo, prve Huawei Eyewear naočale predstavljene su u decembru 2021. godine.

Eyewear 2 ima ugrađene zvučnike što im daje dimenziju više, a ako tome dodamo kako je ugrađen i trostruki sistem uklanjanja buke (ANC) zvuk će biti kristalno čist, jasan i glasan. Ugrađena baterija omogućuje autonomiju do čak 11 sati, odnosno za samo 10 minuta punjenja moći ćete uživati u muzici ili telefonskim razgovorima do 50 minuta.

Ove su pametne naočare izuzetno lagane, navodno samo 4,7 grama zahvaljujući laganom titanskom okviru, a dizajnirane su tako kako bi izgledale elegantno te bile ugodne za korištenje. Isto tako, otporne su na prskanje vodom, kišu i znojenje u skladu s IP54 certifikatom.

(Računalo.com)