Hrvatski turistički div kupio udio u tvornici čarapa

0

Ponedjeljak je na Zagrebačkoj berzi završio s neobičnom objavom – Tvornica čarapa Jadran izvjestila je kako je najveća turistička kompanija Valamar Riviera stekla 33.031 dionicu te kompanije te da sada njen udio u temeljnom kapitalu te firme iznosi gotovo 25 posto.

Prije stjecanja novih dionica, vidljivo je iz izvještaja, Valamar Riviera imala je nešto malo preko dvije hiljade dionica u toj firmi.

Iz Valamara nisu službeno potvrdili o čemu je riječ, no jasno je kako se turistička kompanija ne namjerava baviti proizvodnjom čarapa.

Prije sedam dana brokerska kuća Hita-vrijednosnice zakazala je javnu aukciju za prodaju 30.031 dionice odnosno 23,32 posto udjela u temeljnom kapitalu Tvornice čarapa Jadran.

Iz poziva je, piše Poslovni dnevnik, vidljivo kako se radi o prodaji dionica koje u vlasništvu ima pojedinačno najveći dioničar Danko Prgomet.

Inače, Tvornica čarapa Jadran već je neko vrijeme u blokadi, porezni joj je dug 171,5 tisuću eura, a u ovrsi je ostala bez nekretnina koje su proizvodni pogon.