Tehnofilter pokrenuo proizvodnju u Žepču

0

Načelnik Mato Zovko primio je u radnu posjetu vlasnika i direktora kompanije „Tehnofilter“ d.o.o. Beli Manastir (Hrvatska) Ivicu Striškovića, koji je jedan od većinskih vlasnika novoosnovane kompanije TF Group d.o.o Žepče sa sjedištem u Ljeskovici.

Peduzeće „Tehnofilter“ se bavi projektiranjem, proizvodnjom  i montažom aspiracijskih sistema u raznim granama industrije (vrećasti filteri za otprašivanje, drvna industrija, hemijska industrija, prehrambena industrija).

Prema Striškovićevim riječima, sa svojim proizvodima prisutni su na tržištu Austrije, Belgije, BiH, Hrvatske, Italije, Mađarske, Holandija, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunije, Slovenije, Srbije i Velike Britanije.

Tokom razgovora je istaknuto da je obostrano zadovoljstvo što je došlo do realizacije investicije koja tek treba da uzme zamaha u narednom periodu.

Trenutno su zaposlili tri radnika a za svoje potrebe, a investitor je uzeo u zakup halu u poslovnoj zgradi Zovko metali u Ljeskovici.

Odluku da registrira poduzeće u Žepču donio je nakon što je informiran da se u Žepču brže rješavaju zahtjevi i da je bolje poslovno okruženje u odnosu na susjedna područja.

Inicijativu da dođe u BIH dali su njegovi prethodni  uposlenici koji su rodom iz Zavidovića i danas su suvlasnici poduzeća TF Group d.o.o Žepče. 

Zovko se zahvalio na pokretanju investicije u Žepču i izrazio spremnost općine da i dalje bude od pomoći na realizaciji daljnjih aktivnosti koje bude planirao investitor.