Hrvatski prevoznik zbog nedostatka vozača smanjuje polaske, uvodi ljetni red vožnje

0

Autobusnom prijevozniku nedostaju vozači, razmišljaju o zapošljavanju stranaca

Iz riječkog autobusnog prijevoznika Autotrolej potvrdili su u četvrtak da će se zbog nedostatka vozača autobusa u javnom gradskom i prigradskom prijevozu od 5. juna, ranije od uobičajenog, primjenjivati ljetni vozni red s manje polazaka autobusa, a razmišlja se i o zapošljavanju stranih radnika.

„Unatoč svemu što poduzimamo, vozača nam i dalje manjka te u ovom trenutku intenzivno razmišljamo o zapošljavanju stranaca preko agencije za zapošljavanje radnika“, naveli su iz Autotroleja.

U vezi ranijeg ljetnog voznog reda, koji se inače uvodi nakon završetka nastave u školama, Autotrolej ističe kako će se stupanjem na snagu ljetnog voznog reda, s manjim brojem polazaka na gradskim linijama, omogućiti normalno realiziranje voznog reda, prenio je Poslovni.hr.

Ističu da 33 vozača koristi stari godišnji odmor, a 25 ih je na bolovanju pa se zadnjih dana događalo da na nekim linijama autobusi nisu mogli polaziti.

U Autotroleju, kažu, imaju 262 vozača, a unatoč mjerama koje poduzimaju nema ih dovoljno.

U vezi eventualnog zapošljavanja stranih vozača, Filipović ističe da vozač gradskog autobusa mora poznavati lokalne prilike i mjesta koja povezuje, kao i jezik. Vidjet ćemo se je li zapošljavanje stranih vozača rješenje za Autotrolej.