Hrvatska zatvara kafiće i restorane

0

Nacionalni stožer Hrvatske donio je nove mjere za ublažavanje širenja koronavirusa. 

Kako piše Index.hrm, donesena je konačna odluka da se zatvore kafići i restorani a ove stroge mjere bi trebale stupiti na snagu u petak u ponoć.

Na snazi će biti od subote, i trebale bi trajati do Badnjaka. 

“Argument je da se to pretvara u disko klubove”, otkriva za Index jedan od sudionika sastanka na kojem su mjere donesene.

Neke županije ipak ne odustaju od zahtjeva da barem u nekoj mjeri budu izuzete od ove mjere, ali po svemu sudeći im neće biti udovoljeno.

Iako se svi kafići i restorani zatvaraju, restoranima će ipak biti omogućena dostava, i to ne do 22 sata kako je prvotno bilo predviđeno, nego neograničeno. 

Obustavljaju se svadbe, kina i kazališta ostaju otvorena, a i fitness centri će nastaviti raditi uz restrikcije

Privremeno se, kako saznaje Index, obustavljaju svadbene svečanosti, a fitness centri prema posljednjim informacijama ostaju otvoreni, ali moraju osigurati 10 kvadratnih metara po korisniku.

Potvrđeno je i da trgovine i šoping-centri nastavljaju raditi, ali će se pojačati nadzor je li broj kupaca u njima u skladu s propisanim brojem po kvadratnom metru. 

Hoteli ostaju otvoreni, a njihovi će restorani moći raditi, no isključivo za goste hotela.

Ostaju otvorena i kina i kazališta. Iz vlade i Stožera su došli do zaključka da ta mjesta trenutno nisu žarišta, a tamo već i postoje ograničenja kojima se osigurava socijalna distanca.