Hrvatska pošta počinje mijenjati kriptovalute

0

Od 15. jula svi domaći i strani korisnici svoje kriptovalute mogu promijeniti u kune u zadarskim poštanskim kancelarijama, saopšteno je iz Hrvatske pošte. 

Kriptovalute posljednjih godina imaju sve više korisnika, a Hrvatska pošta, sa svojom mrežom od 1016 poštanskih ureda, želi dodatno pridonijeti njihovoj popularnosti.

Vlasnici kriptovaluta koji žele svoj virtualni novac zamijeniti za kune više ne moraju tražiti bankomat kriptovaluta ili banku. Od 15. jula svoje kriptovalute mogu za kune zamijeniti i u Hrvatskoj pošti, piše Poslovni dnevnik.

Kako su priopćili iz Pošte, svi domaći i strani korisnici svoje kriptovalute mogu promijeniti u kune u zadarskim poštanskim uredima, u nekoliko jednostavnih koraka. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te u poštanskom uredu mogu podići gotovinu. Trenutačno je moguće zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS).

Pilot-projekt, u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr, provodi se u tri poštanska ureda u Zadru, a pokazat će interes tržišta za ovakvu vrstu usluge.

Cilj Hrvatske pošte je da ponudi mogućnost zamene kriptovaluta u svim većim naseljima i turističkim centrima u Hrvatskoj.