Ledo sladoled proglašen najboljim na svijetu!

0

International Ice Cream Consortium proglasio je sladoled Lino Lada koji proizvodi kompanija Ledo najboljim na svijetu.

Stručnjake na takmičenju koje je održano u Švedskoj oduševio je oblik ovog sladoleda, njegov inovativni mekani preljev, a presudilo je to što je namaz Lino Lada uspješno prenesen na sladoled, saopćili su iz Leda.

Navode kako je sladoled koji je nastao u saradnji sa kompanijom Podravka lansiran na tržište u aprilu ove godine. Prve zalihe tada su rasprodane u svega nekoliko dana čime je ovaj sladoled postao najtraženiji desert.

Lino Lada duo sladoled u obliku staklenke Lino Lade kombinacija je fine kreme od lješnjaka i mliječne kreme, a obavijen je dvostrukim mekanim preljevom od nougata i mliječne čokoladete predstavlja inovaciju na tržištu sladoleda.

‘Iznimno smo ponosni na ovu nagradu i priznanje kojim je Ledo sladoled potvrđen kao najbolji sladoled na svijetu po mišljenju struke, odnosno globalnih neovisnih proizvođača sladoleda. Ova nagrada dodatna je potvrda predanog rada naših zaposlenika, a posebno našeg razvojnog tima koji uspješno svoje kreativne ideje pretvara u najfinije sladolede i smrznute proizvode. Svake godine Ledo testira i razvija mnoštvo različitih okusa sladoleda i kombinacija želeći pri tome uvijek udovoljiti zahtjevima svojih potrošača jer su nam oni na prvom mjestu. Biti najbolji na svijetu, velika je čast, kao i obaveza da i u budućnosti nastavimo s proizvodnjom najkvalitetnijih sladoleda koji i na globalnoj razini predvode svojim tehnološkim rješenjima, inovacijama i kreativnošću’, istakao je Marin Poljak, predsjednik Uprave Leda.

Ovo nije prvo priznanje Ledo brendovima budući da su oni do sada osvojili brojne nagrade iz različitih sfera poslovanja –inovacija, tehničkih rješenja te marketinških komunikacija.

Projekt Hešteg je, primjerice, osvojio IICC nagradu za najbolje komercijalno rješenje te CROPAK nagradu za najbolji grafički dizajn. Fokus kompanije na kvalitetu i inovacije potvrđuju i nagrade za najinovativnije sladolede koje su prijašnjih godina dobili proizvodi Torta od čokolade na štapiću, Vruća ljubav i Ice Snack, dok su nagrade za najbolji sladoled osvajali proizvodi King Truffles i Torta od borovnice na štapiću, sve dodjeljene od strane IICC udruženja