Hrvatska INA došla do udjela od 15 posto u Crnoj Gori

0

Hrvatska INA proširila je u Crnoj Gori svoju maloprodajnu mrežu kupovinom pet maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, a nakon puštanja svih lokacija u funkciju, upravljat će s 11 maloprodajnih mjesta u toj zemlji te povećati svoj tržišni udjel na otprilike 15 posto, izvijestili su u petak iz te kompanije.

Transakciju kupovine pet atraktivnih maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, čija se vrijednost ne navodi u saopštenju, odobrio je regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.

Kupljene lokacije nalaze se u Kotoru (u Radanovićima i Škaljarima), Podgorici, Bijelom Polju i Mojkovcu, dok INA već ima mrežu postojećih lokacija u Podgorici, Tivtu te Pljevljima.

Tom akvizicijom INA se dodatno pozicionirala na tržištu Crne Gore – u odnosu na 2017. kada je imala 1 posto udjela na tržištu, sada će njen tržišni udjel dosegnuti oko 15 posto.

Također, u kompaniji planiraju daljnje širenje maloprodajne mreže na crnogorskom tržištu te njen razvoj uvođenjem široke lepeze usluga poput gastro koncepta Fresh Corner.

“Dosadašnja iskustva govore nam da kupci u Crnoj Gori cijene kvalitetu Ininih goriva te ostalih proizvoda i usluga. Zbog toga u srednjem roku želimo postati jedan od najvažnijih igrača na crnogorskom tržištu maloprodaje derivata. To je u skladu sa strategijom INA-e koja želi ojačati svoju poziciju vodećeg regionalnog brenda”, izjavio je Darko Markotić, operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje.  

Kako se ističe u priopćenju, INA sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima u toj zemlji, uz tendenciju rasta njihova broja.