Hrvatska firma će u Orašju zaposliti 100 ljudi

0

Načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić posjetio je mjesto izgradnje poslovnog objekta firme Maxhof u poslovnoj zoni „Dusine“.

Riječ je o firmi koja se bavi proizvodnjom i distribucijom kućanskih aparata, a koja u Orašje namjerava investirati blizu dva miliona eura i zaposliti oko 100 ljudi, što je nedavno za BiznisInfo potvrđeno iz Općine Orašje.  

Vincetić je rekao da ovaj projekt za općinu znači jako puno i da vjeruje da će biti dobra promocija za ostale ulagače. Očekuje da će investitor poštovati dogovore o kvalitetnim radnim mjestima i pristojnim plaćama.

– Ulagači su naš prioritet i prema njima se mora nastupiti maksimalno odgovorno, što je dobra poruka svim investitorima da je ovo zdrava sredina za investiranje i poslovanje – poručio je načelnik.

Vlasnik firme Maxhof Ivica Turza rekao je da je izuzetno zadovoljan lokacijom i profesionalnošću općinske administracije s kojom je u vrlo kratkom roku uredio sve tehničke pojedinosti.

– Ovakav način rada mi daje za pravo da svojim poslovnim partnerima u Kini i Singapuru mogu preporučiti da dođu ovdje i započnu ulaganje – kazao je Turza, te naglasio da u Orašju uposliti do stotinu radnika.

Firma je u Orašju zakupila skladišni prostor, a u toku je izgradnja poslovnog objekta u industrijskoj zoni u koju će vlasnik investirati blizu dva miliona eura.