Hrvatska DIV Grupa kreće u novu investiciju u Konjicu

0

Tomislav Debeljak najavio je nove investicije hrvatske kompanije DIV u Konjicu. Kompanija u Hrvatskoj proizvodi brodove, a u Konjicu ima fabriku dijelova.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju govorio je o stanju u “Brodosplitu”, stanju na svjetskom brodograđevnom tržištu, novim projektima, poslovima i ulaganjima.

Tvrdi da će nakon što EU ove godine uvede antidampinške carine na kinesku vijčanu robu, najprofitabilniji dio posla DIV Grupe postati proizvodnja vijčane robe. U taj dio namjerava investirati na dvije lokacije, u Konjicu u BiH i u Hrvatskoj, najvjerojatnije u Kninu.

– Izgledno je da ćemo investirati u novi pogon u Konjicu u Bosni i Hercegovini. Namjeravamo proširiti kapacitete u Kninu, gdje bismo zaposlili još 150 radnika i uložili oko 15 miliona eura – naglasio je.

U Konjicu krećemo uskoro i do kraja godine namjeravamo dovršiti investiciju. Što se tiče investicije u Hrvatskoj, ona se razrađuje, tako da nismo odlučili hoće li ona biti realizirana u Kninu ili možda u Samoboru. Mada je u Kninu bolja lokacija, ali moramo osjetiti da smo dobrodošli, a ne da nas se u najvećoj globalnoj krizi tjera. Ta investicija trebala bi biti dovršena za godinu dana – rekao je Debeljak.

Većina te investicije otpada na strojeve i opremu, dok je građevinski dio manji dio investicije.