Hotel ”Mostar Marriott” otvara se u martu 2019.

0

Hotel ”Marriott Mostar”, koji se gradi na mjestu bivšeg hotela ”Ruža”, neće biti završen do kraja godine.

Naime, u januaru 2018. godine rukovoditelj gradnje hotela Esved Dugalić izjavio je da se radovi odvijaju punom parom te da bit izgradnja hotela trebala biti završena u aprilu 2018. godine, no na službenoj stranici hotela ”Marriott Mostar” objavljeno je da će hotel biti otvoren u martu 2019. godine.

Inače, početni izgled projekta je dorađen inovativnim detaljima, u skladu sa zahtjevima projektanta i velikog svjetskog lanca hotela ”Marriott”. Hotel ”Marriott Mostar” će biti hotel s pet zvjezdica s površinom većom od 27.000 četvornih metara.

Imat će 182 sobe i apartmane, sedam različitih restorana, tri različita bara, dvorane za sastanke, koncertnu dvoranu, bazen na vrhu hotela, spa centar, podzemnu garažu…, a sve to neposredno uz Stari most.

Hotel će po kvaliteti materijala i opreme, te sadržaju, kapacitetu, uslugama koje pruža, biti jedan od luksuznijih na Balkanu. Vodstvo hotela krajem januara 2018. godine raspisalo jekonkurs za posao te su se kandidati trebali javiti najkasnije do 15. februara 2018. godine, piše Bljesak.info.