Hotel Monti na Igmanu primio prve posjetioce

0

Na Igmanu je jučer, kako je i najavljeno, počeo s radom Hotel Monti, što znači da je ova bh. olimpijska planina končno dobila dostojan i reprezentativan smještajni i ugostiteljski objekat.

Hotel, koji je i prije otvaranja izazvao mnogo pažnje u javnosti, već prvog dana primio je veliki broj znatiželjnih posjetilaca.

Hotel sa četiri zvjezdice bit će otvoren tokom cijele godine, a sastoji se od 65 udobnih soba i apartmana koji nude odmor u prirodnom ambijentu, vrhunske konferencijske sadržaje, spa centar kao I nezaboravna kulinarska iskustva u restoranu.

Spa centar Monti Spa od 2.000 m², sa saunom, bazenom i teretanom nudi tretmane za opuštanje i wellness.

Hotel se nalazi u planinskom okruženju koje oduzima dah, idealno je mjesto za odmor I relaksaciju.

Hotel je rekonstruisan i nadograđen, dobio je duplo veći volumen od hostela koji je nekad bio na tom lokalitetu.

– Imamo veoma dobar wellness i SPA centar, restorane, barove, najsavremeniji fitness centar koji će imati i medicinsku podršku za rehabilitaciju. Opremljenost hotela odgovara potrebama profesionalnih sportista, ali i rekreativaca i u skladu je s najvećim svjetskim standardima. Imamo sve ono što je potrebno za jedan planinski hotel, i nadamo se da će naši gosti uživati – kazao je ranije Emir Granov, jedan od vlasnika hotela, koji je u projektu sa internacionalnim investitorima.