Hifa Oil ušla u novi sektor: Od naftne postajemo energetska kompanija

0

Kompanija Hifa Oil – najznačajniji privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini danas je svečano ozvaničila pokretanje novog sektora Euro Solar.

Prilikom svečanog otvorenja Euro Solara, predsjednik Regulatorne komsije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK), Jasmin Bešo i predstavnik Federalnog ministarstva energije i rudarstva Halko Balavac su se obratili i izrazili punu podršku za novi projekat Hifa Oila zbog činjenice da se jedna domaća kompanije odlučila da zaokruži priču o izgradnji solarnih sistema/elektrana.

– Proizvodnja električne energije korištenjem sunčeve energije posljednjih godina je sve veća, što je dovelo do porasta investicija u obnovljive izvore energije. Naše je mišljenje da ulaganjem u solarne sisteme doprinosimo zajedničkom djelovanju u pravcu novog načina proizvodnje električne energije – rekao je u zvaničnom obraćanju izvršni direktor kompanije Venan Hadžiselimović.

Euro Solar Showroom se nalazi na adresi Safeta Zajke 267, Rajlovac, u sklopu objekta Euro Metali.

Euro Solar se bavi distribucijom opreme za solarne elektrane koji podrazumijevaju solarne panele, invertere, konstrukcije za postavljanje solarnih elektrana na svim vrstama objekata kao i svim tipovima terena, solarne kolektore/bojlere i svu ostalu opremu neophodnu za izgradnju solarnih elektrana.

Hifa Oil je ovlašteni distributer LONGI Panela – najvećeg proizvođača solarnih panela na svijetu, kao i Huawei, SMA i Sungrow invertera.

– Euro Solar je nastao kao rezultat strateške odluke da Hifa Oil diversificira svoje poslovanje te od klasične naftne kompanije postane energetska kompanija. Već 19 godina uspješno odgovaramo na sve zahtjeve i izazove naših poslovnih partnera kao i vjernih potrošača. Od danas sigurnost i kvalitet bez kompromisa želimo da ponudimo i sektoru solarnih sistema – izjavio je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor kompanije Hifa Oil.