Posao od 30 miliona eura: Hering gradi autoput kroz Makedoniju

0

Hrvatski član Predsjedništva dr. Dragan Čović obišao je, u pratnji Ladislava Bevande, direktora tvrtke Hering iz Širokog Brijega, Miroslava Matijevića, voditelja projekta, te predstavnika makedonske tvrtke Transmet, gradilište tvrtke Hering u selu Izvor na autoputu Kičevo-Ohrid u Makedoniji, javlja HMS.

Tvrtka Hering u partnerstvu s makedonskom tvrtkom Transmet, izvodi radove na 1/3 cjelokupnog autoputa, i zadužena je za izradu konstrukcije na 10 duplih mostova na ovoj dionici. Vrijednost radova tvrtke Hering iznosi više od 30 miliona eura, a zahtjevnost posla oslikava i podatak da je raspon dva mosta, na dvije lokacije na dionici, preko 100 metara. Matijević je naglasio da je tvrtka Hering jedina u Bosni i Hercegovini osposobljena za izvođenje ovako zahtjevnih i složenih objekata.

Čović je istaknuo da je ovaj projekt čvrst pokazatelj snage naših građevinskih tvrtki, koje iznimno dobro vladaju znanjem i primjenom najnovijih tehnologija u mostogradnji.

Naglasio je i važnost sudjelovanja Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koji se na projektu pojavljuje u ulozi konsultanta i revidenta, a koji je i ovim projektom pokazao da je izvorište kvalitetnih inženjera, te snažna tehnička i naučna potpora građevinskim tvrtkama u Bosni i Hercegovini, pa i široj regiji. Ovakvi i slični projekti pokazuju da su tvrtke iz Bosne i Hercegovine sposobne parirati renomiranim svjetskim tvrtkama na najzahtjevnijim građevinskim projektima.

Ugovor za izvođenje ovih radova tvrtka Hering je potpisala 26.2.2015. godine, a završetak radova se očekuje krajem 2017. godine.