Hercegovački distributer automobila ulazi u sektor hotelijerstva

0

Vodeći hercegovački distributer i serviser vozila u Hercegovačko-neretvanskom kantonu ulazi u sektor hotelijerstva.

Svoj prvi hotel Hercegovina auto gradi na adresi Bišće Polje bb Mostar, nedaleko od sjedišta društva i na pola između Mostarskog aerodroma i stare jezgre Grada Mostara.

– Hotel će sadržati 18 luksuznih, moderno opremljenih smještajnih jedinica i 4 luksuzna suite apartmana unutar depadansa koji se nalazi uz hotel. Svaka soba će biti bogato opremljena (tv, klima, Internet, minibar, sef…). Hotel će sadržati i restoran, konferencijsku salu i naravno parking sa fizičkim i video nadzorom.- rečeno je za BiznisInfo iz Hercegovina auta.

Investicija od milion KM

Vrijednost ove investicije je oko milion KM a završetak radova na objektu kao i prijem prvih gostiju očekuje se u septembru ove godine.

U Hercegovina autu nam kažu da će u hotelu, kada krene sa radom, za početak biti zaposleno 10 radnika.

Iskorak u novu djelatnost

Kompanija Hercegovina auto inače se bavi prodajom i servisiranjem vozila, limarsko-lakirerskim uslugama i uslugama iznajmljivanja vozila a trenutno zapošljava 26 radnika.

Hotel u Mostaru njena je prva investicija i kako kažu, iskorak u sektor hotelijerstva i turizma. Odluka je došla sa novom Upravom i inovativnijom vizijom novog direktora Nedima Selimotića.

D. Hadžić