“Granit” dobija koncesiju: Novi početak za jablanički kamenolom

0

Jablanički kamenolom “Granit” dobio je konačno potrebnu koncesiju za nastavak rada, zahvaljujući inicijativi ministra privrede u Vladi HNK Zanina Vejzovića (SDP BiH). Ova odluka rješava dugogodišnje probleme i netransparentno poslovanje koje je mučilo preduzeće.

– Na ovaj način konačno smo razriješili dugogodišnje probleme i poslovanje na rubu zakonitosti koji su opterećivali stanje u ovom važnom preduzeću – izjavio je Vejzović.

Dodjela koncesije je primarno u interesu radnika “Granita” jer im omogućuje sigurno i zakonito radno mjesto, te maksimalnu zaštitu njihovih prava. Ugovor o koncesiji, na insistiranje ministra Vejzovića, sadrži i klauzule koje garantuju da će sve financijske obaveze biti izmirene u roku od šest mjeseci, izvijestio je Novi konjic.

– Ovo je najvažniji dio ugovora jer omogućuje transparentno poslovanje i sprečava bilo kakve malverzacije u budućnosti – ističe Vejzović.

Zajednički cilj svih zainteresovanih je postići snažan “Granit” sa zadovoljnim radnicima. To će, prema riječima ministra Vejzovića, ponovo učiniti kamenolom ponosom Jablanice i Hercegovine.

– Od ovog cilja nećemo odustati – zaključuje Vejzović.

Očekuje se da će dobivanje koncesije pozitivno uticati na rad kamenolom “Granit” i njegovih zaposlenih, te da će preduzeće konačno moći normalno funkcionirati i razvijati se.