Gradiška: Rast proizvodnje, počela izgradnja tržnog centra i pogona Kalcedonije

0

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić izjavio je da je stanje u gradiškoj privredi i dalje teško, ali da je u prošloj godini ostvaren blagi rast proizvodnje i zaposlenosti.

Adžić je, govoreći o izvještaju u stanju u privredi opštine Gradiška za 2017. godinu na današnjem zasjedanju Skupštine opštine, istakao da je lokalna uprava smanjila iznose raznih naknada i da će gradiški privrednici po tom osnovu uštedjeti oko 200.000 KM.

On je dodao da je lokalna uprava radila i na vraćanju BFC standarda, te je sada Gradiška opština sa povoljnim uslovima za ulaganja.

Prema njegovim riječima, počela je izgradnja tržnog centra u agro-industrijskoj zoni u Novoj Topoli, koji će zaposliti oko 80 radnika, kao i pogona za proizvodnju tekstila italijanske firme “Kalcedonija” koja za početak planira zaposliti oko 100 radnika.

“Najveći interes je da u agro-zonu dovedemo investitora koji će otvoriti pogon za otkup i preradu poljoprivrednih proizvoda, a krajem ovog mjeseca u Gradišku će doći predstavnici dvije zainteresovane firme”, rekao je Adžić.

On je istakao da je lokalna uprava isplatila sva sredstva predviđena Programom podrške poljoprivredi za prošlu godinu, navodeći da je od ukupno 60 miliona KM podsticaja Vlade Republike Srpske gradiškim poljoprivrednicima za 2017. godinu isplaćeno 10 miliona, a za ovu godinu predviđeno je 11 miliona KM podsticaja.

Srna