Gmail predstavio novu kolekciju profilnih fotografija

0

Googleova usluga za elektronsku poštu dobila je osvježenje u vidu kolekcije atraktivnih i šarenih profilnih fotografija.

Google je napravio novu kolekciju slika dizajniranih za korisničke profilne slike, izvijestio je The Verge. Nove ilustracije pod imenom Google Illustrations napravljene su za one koji vole šarene profilne slike, a ne žele koristiti svoje fotografije. Kolekcija slika je prilično velika.

Najnovija kolekcija ilustracija pokazuje da Google nastoji imati drukčiji pristup od Microsoftovih Xbox avatara ili Snapovih Bitmojija, a koji, podsjećamo, omogućavaju izradu stilizovanih interpretacija korisničkih profilnih fotografije, prenosi B92.

Najnovije ilustracije su, bar zasad, ekskluzivne samo za korisnike Androida. Ako imate telefon koji koristi Googleov operativni sistem, jednu od novih sličica možete staviti za profilnu unutar Google Workspacea i Contactsa na Androidu.

Google takođe spominje da “trenutno radi” na prenošenju novih ilustracija na iOS i web, kao i “niz drugih proizvoda”. Takođe su napomenuli da će s vremenom kolekcija avatara postepeno rasti.