Gigant s prihodima od 1,6 milijardi eura preuzeo firmu iz Visokog

0

Na grafičkom tržištu regije dolazi do novog preslagivanja. Naime, firma Alim d.o.o. iz Visokog, BiH od 1. novembra 2023. službeno je postala dio Igepa Grupe.

Firma Alim dugo godina je prisutna na grafičkom tržištu. Zastupnik je brojnih renomiranih svjetskih brendova kada se radi o strojevima, materijalima za štampu te repromaterijalu.  

Igepa Grupa jedan je od vodećih veletrgovaca u Evropi. Opslužuje više od 50 hiljada kupaca u raznim proizvođačkim industrijama i trgovini.

Raznoliku i bogatu ponudu Grupe čine proizvodi kao što su grafički papiri i kartoni, ambalažni materijali, mediji i tehnička oprema te usluge u industriji marketinga i promocije.

Na više od 75 lokacija u 24 zemlje i s oko 3500 zaposlenih, Grupa sa svojim strateškim partnerima širom Evrope ostvaruje godišnji promet od približno 1,6 milijardi eura.

Kako su naveli u saopštenju, ovo je izuzetno uzbudljiv događaj za obje firme,  i za zaposlenike i za klijente.

– Naša najvažnija vrijednost su ljudi, a udruživanjem smo značajno povećali snagu resursa kojima osiguravamo kvalitetu naših usluga. Riječ je o udruživanju dvije izrazito kompatibilne firme, koje dijele slične vrijednosti i prakse u svom poslovnom djelovanju – navodi se u zajedničkom saopštenju firme Igepa Alim.

Iako će Alim od sada poslovati pod novim nazivom Igepa Alim d.o.o., svi partneri mogu računati na iste kontakte i poslovne relacije koje su imali i do sada, odnosno maksimalnu posvećenost klijentima i predanost kvaliteti rada.

Ističu da Igepa Alim ostaje pouzdan partner svim svojim suradnicima.

Prema podacima BiznisInfo.ba, firma Alim prošle godine je imala prihode od oko 3,5 miliona KM, i dobit od preko 300 hiljada maraka.