Fortenovi odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji

0

Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije je 5. marta ove godine odobrila je namjeru sticanja kontrole Fortenova grupe nad društvom Poslovni sistem Mercator d.d., Ljubljana i na tržištu Republike Srbije.

Tom odlukom srbijanske Komisije, Fortenova grupa u cijelosti je zadovoljila regulatorne preduvjete dobivanja odobrenja za namjeru koncentracije Mercatora, od nadležnih nacionalnih regulatornih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja na svim teritorijima na kojima je to bilo potrebno – Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Sjeverne Makedonije.

Ujedno, odobrenjem koncentracije od strane Europske komisije, taj je preduvjet zadovoljen i za područje cijele Europske unije.

„Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prijenosa Mercatora na Fortenova grupu koju očekujemo krajem ožujka 2021. godine. Prijenos dionica s Agrokora na Fortenova grupu omogućit će nam konsolidaciju i daljnji razvoj naše regionalne maloprodajne mreže“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe komentirajući odluku Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije.