Ford Bronco će se proizvoditi i u Kini

0

Reinkarnirani Ford Bronco će se proizvoditi u Kini za lokalno tržište. Američki proizvođač automobila je podnio zahtjev za dobijanje licence za prodaju, a ovaj model će tamo ući u proizvodnju najkasnije 2024. godine.

Legendarni Fordov model u novom izdanju za 21. vijek će proizvoditi joint venture kompanija Jiangling Ford s nešto izmijenjenim elementima dizajna u poređenju s Broncom koji se trenutno prodaje u Sjedinjenim Državama i Evropi.

Kinesko Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije (MIIT) je otkrilo fotografije dva Bronca s pet vrata, što bi moglo da bude pokazatelj da na kineskom tržištu neće biti varijante s troja vrata.

Prikazana vozila takođe imaju dvije vrste točkova, drugačije branike i proširene blatobrane, što su vjerovatno varijacije različitih paketa opreme, prenose Nezavisne novine.

ini se da je najznačajnija promjena u poređenju s modelom Bronco s američkim specifikacijama natpis “Ford” na rešetki hladnjaka, smješten tačno iznad natpisa Bronco, ali uz drugačiji font. Tu su i kineska slova na vratima prtljažnika.

Američki i kineski Bronco bi trebalo da imaju slične proporcije, koje mogu da variraju u zavisnosti od specifikacije. Dakle, riječ je o SUV modelu sa dužinom od 4.800-4.825 mm, širinom od 2.070 mm i visinom od 1.990 mm, uz međuosovinsko rastojanje od 2.950 mm.

Lokalni mediji tvrde da će kabina Bronca u Kini ostati ista kao u Sjedinjenim Državama. Ali, o tome ćemo više znati kada SUV krene u prodaju. Očekujemo i neke promjene u veličinama multimedijskog ekrana.