Firme iz Prijedora izborile se za svoje mjesto na tržištu Evrope

0

U okviru Programa postinvesticione podrške investitorima u RS, predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose RS posjetili su u prošle sedmice grad Prijedor i preduzeća “EDNA METALWORKING” d.o.o. i „Gavranović” d.o.o, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Preduzeće “EDNA METALWORKING” d.o.o. je proizvodna firma specijalizovana za proizvodnju stanica za grijanje i trenutno zapošljava 30 radnika.

Svoje proizvode u potpunosti plasiraju na njemačko tržište, a u planu im je dalje proširenje kapaciteta. Kvalifikovana i stručna radna snaga i visok kvalitet proizvoda ovog preduzeća su garant uspješnog poslovanja i daljeg napretka u budućnosti.

Preduzeće „Gavranović” d.o.o. počelo je sa radom 2000. godine. Osnovna djelatnost im je proizvodnja pločastog i tapaciranog namještaja.

Proizvode kuhinjski i sobni namještaj vrhunskog kvaliteta, a od 2006. godine uveli su i plastifikaciju namještaja. Osim zastupljenosti na domaćem tržištu, proizvodi ovog preduzeća nalaze svoje mjesto i na zahtjevnom tržištu Evropske unije.

Pored razgovara o trenutnim uslovima poslovanja i planovima razvoja ovih preduzeća, poseban akcenat je stavljen na otvorena pitanja sa kojima se oni susreću u svakodnevnom radu kao i  prijedloge za poboljšanje poslovnog ambijenta.