Firma iz Gornjeg Vakufa osvojila povjerenje njemačkih giganata

0

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa je jedna od firmi koje pokazuju da BiH ima izuzetne potencijale u metalnoj industriji.

Zahvaljujući dobrim rezultatima, kvalitetu i učešću na poslovnim konferencijama, ranije su sklopili saradnju sa Volkswagenom.

Osim toga, nedavno su prisustvovali novoj konferenciji sa njemačkim kompanijama koja je održana u Beogradu. Tim firme ATT imao je desetine sastanaka s Nijemcima te su tom prilikom dogovoreni novi aranžmani. 

Firma je zauzela prvo mjesto njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana. ATT je jedna od 34 bh. kompanije, od ukupno 139 firmi iz regiona koje su Nijemci stavili na prestižnu listu.  

Na čelu ove firme je 31-godišnji menadžer Adnan Telalović.

Ovo priznanje nam dolazi kao potvrda uspjeha i razvoja naše kompanije, dokaz da idemo u pravom smjeru. Ovim priznanjem i obavljenim razgovorima s njemačkim kompanijama otvaraju nam se novi projekti. Uspjeli smo izgraditi stabilne temelje, te smo u mogućnosti da sada mi biramo projekte koji nam najbolje odgovaraju, rekao je Telalović za Dnevni avaz, a prenosi BiznisInfo.

ATT trenutno zapošljava 120 radnika, a prisutan je trend širenje proizvodnih kapaciteta te konstantno zapošljavanje nove radne snage.

Prošle godine završili smo proizvodni objekt od 4.200 kvadratnih metara korisne površine prema svim EU strandardima. Gradimo i novi objekt od 2.200 kvadrata i prateće od 1.000. U proizvodne objekte za dvije godine investirali smo blizu 3 miliona KM. Prema razvojnom planu, planirali smo još milion za završetak novog objekta – dodaje Telalović. 

Širenje na zapadna tržišta ne bi bilo moguće bez modernizacije postrojenja. Menadžment stalno posjećuje sajmove, tražeći najbolja sredstva za proizvodnju, kako bi se postigla maksimalna produktivnost.

Za kupovinu novih strojeva u 2016. investirali su 600.000 KM, a već u prvoj polovini 2017. uložili su 450.000 KM. Do kraja godine očekuju dalje povećanje kapaciteta.  

(Dnevni avaz / BiznisInfo)