Fabrika sira na prostoru drvne industrije iz Zvornika

0

Na prostoru nekadašnje Drvne industrije “Jadar” Zvornik uskoro bi trebalo da bude otvoren pogon za proizvodnju sireva, u kojem će biti zaposleno dvadesetak radnika.

Zvorničko preduzeće “Gud Fud”, koje je prije pet godina zakupilo objekat i dio zemljišta “Jadra”, gdje proizvodi ambalažu od papira i kartona, namjerava da kupi taj prostor, rekonstruiše ga i pokrene novu proizvodnju.

– Već duže vrijeme planiram da kupim taj prostor koji je, kada sam ga zakupio, bio u prilično lošem stanju. Namjeravam da organizujem veću proizvodnju bijelih tvrdih i polutvrdih sireva. U početku bi zaposlio najmanje 20 radnika, a kasnije, širenjem proizvodnje, i broj zaposlenih bi se povećao – rekao je za “Glas Srpske” direktor preduzeća “Gud Fud” Slaviša Petrović.

Dodao je da namjerava otkupljivati mlijeko od domaćih proizvođača i da će u skladu sa uvođenjem novih proizvoda širiti i otkupnu mrežu.

– Donekle smo doveli u red objekat koji je bio devastiran, ali je potrebno još dosta posla. Nabavio sam i svu opremu za proizvodnju sira – istakao je Petrović za Glas Srpske i dodao da firma “Gud Fud” trenutno zapošljava šest radnika, a bavi se uvozom i rezanjem papira.

Podsjetimo, Vlada RS je na  sjednici održanoj u četvrtak dala saglasnost za prodaju dijela nepokretnosti na prostoru nekadašnjeg akcionarskog društva Drvna industrija “Jadar” Zvornik i zadužila Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva da angažuje stalnog sudskog vještaka građevinske struke radi utvrđivanja tržišne vrijednosti nepokretnosti, te da pripremi potrebnu dokumentaciju i dostavi Vladi na razmatranje.

– Potencijalni investitor pokazao je interes za kupovinu objekta sa pripadajućim zemljištem, koji je koristio na osnovu ugovora o zakupu, koji je istekao. Namjera investitora je da objekat koji je devastiran kupi, rekonstruiše i organizuje proizvodnju sireva, za šta već posjeduje kompletnu mljekarsku opremu, uz zapošljavanje određenog broja radnika – saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.