Fabrika cementa Lukavac donirala devet laptopa za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja

0

Fabrika cementa Lukavac je u četvrtak uručila devet laptopa Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Ova donacija je podrška projektu „MOJ WEB – MOJA BUDUĆNOST“ koji je pokrenulo udruženje građana „Venus Amica“ iz Tuzle u saradnji sa JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja i JU Centar za socijalni rad Tuzla.

 „Djeci je neophodna naša pomoć i dužnost nam je svima da se pobrinemo za ovu najosjetljiviju kategoriju naše zajednice. Cilj samog projekta je edukacija i stvaranje boljih šansi za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja. Naša donacija je mala pomoć za njihovu svjetliju budućnost, jer nakon završetka srednjeg obrazovanja napuštaju dom i moraju se brinuti sami o sebi. Tokom tromjesečne edukacije „Osnove web dizajna“ steći će neophodna znanja i certifikat u ovoj oblasti. To bi im trebalo omogućiti lakše pronalaženje posla i finansijsku neovisnost“, kazao je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje Lukavac Cementa.

Važno je istaći da donirani laptopi ostaju u trajnom vlasništvu polaznika edukacije.

Fabrika cementa Lukavac će se i nadalje zalagati za kvalitetno obrazovanje djece i mladih kako bi dobili jednake šanse za bolju budućnost, poručeno je iz ove kompanije.