Evo kako će izgledati kultni Vidikovac

0

Radovi na obnovi kultnog Vidikovca u blizini dolazne stanice žičare na Trebeviću odvijaju se prema planu. Okončana je prva faza izgradnje, a ovaranje je planirano tokom ove godine.

– Već smo na poziciji 300, to je završna ploča, krenuli smo i sa zatvaranjem – kazala je Fadila Sadiković, rukovodilac gradilišta.

Objekat je tako projektovan da će se savršeo uklopiti u prirodno okruženje. Zadovoljit će najviše evropske i svjetske standarde.

– To je u suštini poslovni objekat, sa sadržajima kao što su restoran, konferncijske sale, dječije igraonice – kazala je Selma Bećiragić iz gradske administracije.

Krov je neuobičajen za planinske prijedijele: radi se o prohodnom ravnom krovu, na kojem će se moći štetati i odakle će se pružati pogled na grad.

Gradonačelnik Abdulah Skaka rekao je da će restoran Vidikovac biti u potpunosti izgrađen od sredstava iz dobiti javnog preduzeća JP Sarajevo

– Na taj način mi reinvestiramo taj novac i stvaramo novu vrijednost. Planiramo otvaranje ovog objekta 2020. godine i time završavamo drugi ciklus izgradnje objekata na Trebeviću. Nakon toga slijedi izgradnja šetnica, trim staza, igrališta – naglasio je Skaka.