Euromoney nagrade za izvrsnost 2023: Raiffeisen ima najbolja digitalna rješenja u BiH

0

Ugledni finansijski magazin Euromoney je izdvojio banke koje su se na svojim tržištima istakle po osnovu osnovnih bankarskih aktivnosti u periodu od 12 mjeseci. U okviru odabira “Euromoney nagrade za izvrsnost 2023” Raiffeisen banci je dodijeljeno priznanje za “Najbolju banku za digitalna rješenja u Bosni i Hercegovini”.

„Naše kolegice i kolege svakodnevno ulažu izuzetno veliki trud i posvećenost kako bismo klijentima pružili izvrsne usluge i najbolje moguće korisničko iskustvo. Stoga smo posebno ponosni što smo prepoznati kao najbolja banka u kategoriji digitalnih rješenja. Preduslov za uspjeh su naša dugogodišnja tradicija i iskustvo, te razvoj i unapređenje prilagođenih i jednostavnih rješenja za klijente na osnovu praćenja njihovih zahtjeva“, izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao: „Korisnici su naše Raiffeisen Mobilno Bankarstvo, putem Play Store i App Store, ocijenili kao najbolju aplikaciju na tržištu BiH. Ujedno, aktivno radimo na digitalizaciji naše poslovne mreže koja trenutno obuhvata 130 pametnih bankomata.“

Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke

„Euromoney nagrade za izvrsnost“ je godišnji program dodjele nagrada globalne bankarske industrije. Već više od 30 godina Euromoney odaje priznanje bankama i bankarima koji iskazuju različitost, uvodeći opsežan program nagrada koji danas predstavlja globalno mjerilo industrije.