Euro Metali i Euro Roal grade najsavremeniji Steel Centar u BiH

0

Euro Metali i Euro Roal kompanije kćerke Hifa Oil i lideri na tržištu metala, blizu su ostvarenja zacrtanog cilja – izgradnje domaćeg, savremenog Steel Centra, po uzoru na europske steel centre.

Izgradnjom nove hale u Doboj Jugu na površini od 5500m2, do kraja ove godine, steći će se uslovi za proširenje postojećeg asortimana čelika, kao i za uvođenje novih tehnološki najsavremenijih strojeva za obradu metala, što sve skupa daje dodanu vrijednost i novi kvalitet usluge koju ove dvije sestrinske firme pružaju svojim kupcima.

– Prošle godine ovaj Steel centar, kojeg čine naše dvije sestrinske firme, ostvario je promet od oko 62 miliona KM. Ove godine zabilježen je značajan porast realizacije, čime je liderska pozicija na tržištu metala u BiH dodatno učvršćena, a o čemu će javnost biti naknadno obaviještena. Kada su u pitanju planovi za 2019.godinu, očekujemo dalje povećanje obima poslovanja – navodi se u zajedničkom saopćenju za medije dvije kompanije.

U okviru Euro Metala ranije je instalirana CNC plazma – rezač koji siječe limove debljine do 40mm i CNC gasni rezač koji može rezati limove debljine do 200mm, a riječ je o posljednjoj generaciji CNC mašina sa 3D glavom.

Usluga se sa distribucije proširila na obradu metala. Konkuretnost na tržištu podignuta je na viši nivo uvođenjem najsavremnijih tehnologija. Umjesto dosadašnje prodaje table standardnog formata kupac sada dobija gotove pozicije sa dimenzijama koje su potrebne za njegov dalji proizvodni proces bez dodatne obrade.

Osnovu asortimana Euro Metala čine toplo valjani limovi u kvalitetu S235 i S355, hladnovaljani i pocinčani limovi, cijevi (šavne i bešavne), puni čelik (kvadratni, okrugli, plosni), nosači, ugaoni profili, specijalni čelik (čelik u kvalitetu), a pored toga kupcima nude i usluge sječenja na CNC plazmi s 3D glavom i gasnom rezaču, usluge sječenja na automatskim pilama, itd.

Euro Roal je diverzificirao asortiman u dva pravca.

Prvi se odnosi na industriju, kojeg čine odjel Inox i odjel za Aluminij namijenjen industriji kao što su limovi i pločevine u kvalitetu, profili, puni materijali; zatim bronza, mesing, bakar sa svim obojenim metalima.

Drugi pravac su konstrukcioni – građevinski profili, odnosno kako u ovoj kompaniji kažu ‘sve za zatvaranje objekata’. I ovdje je organiziran odjel Aluminija sa profilima za fasade, sistemima za prozore i vrata, ogradama, roletnama, Alucobond, klupicama, alu fasadama, kliznim sistemima, itd. Zatim, tu je odjel PVC LB.Profile sa sistemima za vrata i prozore, polikarbonati, plexiglas, forex, kao i odjel okova za PVC i aluminijsku stolariju proizvođača kao što su MACO, VHS i STUBLINA.

– Ovako kreiran Steel Centar, pored podizanja vlastite konkurentnosti, a uzimajući u obzir širinu asortimana, njegov kvalitet kao i sigurnost isporuke, dovest će i do podizanja konkurentnosti naših kupaca u bh. industriji, jer će sada biti u mogućnosti da brže i kvalitetnije odgovore zahtjevima domaćeg i ino tržišta – ističe se u zajedničkom saopštenju za medije kompanija Euro Metali i Euro Roal.