Erdogan: Cilj u turizmu 35 milijardi dolara

0

Kao Vlada, stojimo uz svakoga ko vjeruje u tursku ekonomiju ne praveći nikakvu razliku između domaćeg i stranog, ne diskriminirajući ili isključujući bilo koga, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji boravi u egejskoj provinciji Aydin gdje je danas prisustvovao otvaranju nekoliko završenih građevinskih projekata, javlja Anadolu Agency (AA).

Govoreći na ceremoniji otvaranja fabrike papira, Erdogan je kazao da će ovaj objekat okončati uvoz papira u Türkiye od 250 miliona dolara.

“Kao Vlada, stojimo uz svakoga ko vjeruje u tursku ekonomiju ne praveći nikakvu razliku između domaćeg i stranog, ne diskriminirajući ili isključujući bilo koga”, poručio je Erdogan.

Istakao je da Türkiye nije zemlja koja kupuje paradajz prodajom fabrika, kako tvrdi opozicija, naprotiv, to je zemlja koja je proizvodni centar Afrike, Azije i Evrope. Dotakao se i trenutne situacije u Türkiye navodeći da su rasteretili ljude od visokih stopa povećanja cijena u svim oblastima.

“Nadajmo se da ćemo nastaviti da štitimo naše građane u svim sferama života od inflacije”, rekao je Erdogan.

Poručio je da su Turskoj i njenom narodu potrebni radovi i usluge, a ne prazne rasprave, polemike zasnovane na lažima i klevetama.

“Cilj u turizmu ove godine je 35 milijardi dolara, mi ćemo ga postići”, naglasio je Erdogan.