Efendić se oglasio povodom najave gradnje tržnog centra

0

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se večeras putem Facebooka povodom najavljene gradnje tržnog centra kompanije Belamionix.

Kako smo ranije danas objavili, ova firma planira u Sarajevu graditi tržni centar na tri etaže.

Podsjetimo, direktor “Belamionixa” Sejfudin Suljić rekao je za Stav da na parceli nekadašnje GP Bosna planiraju izgraditi veliki tržni centar na tri etaže, benzinsku pumpu, manji hotel i skladišnu halu.

Foto: BiznisInfo

Tržni centar trebao bi imati približno 30.000 kvadratnih metara. Firma iz Brčkog planira uložiti 21 milion maraka u ovaj poslovni poduhvat, a u ovaj iznos uključena je i cijena zemljišta.

Mora se pitati lokalna zajednica

No, Efendić je večeras napisao da na zemljištu nekadašnje GP Bosne između Vitkovca i Boljakovog Potoka nije planirana gradnja nikakvog tržnog centra.

– Na tom lokalitetu moguće je obnoviti devastirane postojeće objekte, a za svaku novu gradnju prethodno se mora usvojiti Urbanistički projekat kao planski dokument koji će definisati sadržaje koji se mogu graditi – napisao je Efendić.

Prema njegovim riječima, procedura usvajanja Urbanističkog projekta podrazumijeva javnu raspravu i učešće građana mjesne zajednice kojoj ovaj lokalitet pripada.

BiznisInfo.ba

POČETNA STRANICA