Džakula: Prošle godine prikupljeno 6,6 milijardi KM prihoda

0

Uprava za indirektno oporezivanje BiH prikupila je prošle godine 6,6 milijardi KM prihoda, što je značajan napredak u odnosu na ranije godine, prvenstveno u prikupljanju prihoda od indirektnih poreza i carina, rekao je u četvrtak direktor Uprave Miro Džakula.

Tokom razgovora u Banjaluci sa članovima Komisije za finansije i budžet Doma naroda parlamenta BiH, Džakula je istakao da se poteškoće u radu UIO odnose na sprovođenje Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, odnosno na manjak zaposlenih, što se odražava na produktivnost i kvalitet obavljanja poslova.

Džakula je apelovao na članove Komisije da preduzmu mjere radi što bržeg rješavanja pitanja oduzetih vozila, čime bi, kako je rekao, bilo smanjeno plaćanje zakupnine parking prostora i ostvareni značajni prihodi prodajom oduzetih vozila, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Komisije rekli su da će rukovodstvu UIO pružiti punu podršku i učiniti sve iz svoje nadležnosti kako bi bile otklonjene poteškoće u radu UIO.

Oni su najavili da će zatražiti i organizovanje tematske sjednice na kojoj bi se diskutovalo o poteškoćama u radu UIO, te donijela odgovarajuća rješenja.

Članovi Komisije su izrazili zadovoljstvo činjenicom da je UIO na svojoj veb stranici objavila preporuke Kancelarije za reviziju institucija BiH od kojih je veliki broj realizovala.

Predsjedavajuća Komisije Ljilja Zovko, njen zamjenik Sifet Podžić, te članovi Zdenka Džambas i Dragutin Rodić posjetili su Glavnu kancelariju UIO s ciljem praćenja realizacije preporuka Kancelarije za reviziju institucija BiH i zaključaka Doma naroda u vezi sa razmatranjem revizorskih izvještaja za 2015. godinu za institucije koje su dobile “mišljenje sa rezervom” i “mišljenje sa rezervom uz skretanje pažnje”.

 

Srna