Dubai će ponuditi vakcine učesnicima “Expo 2020. Dubai”

0

Iako je manifestacija odgođena zbog pandemije koronavirusa pa će se umjesto prošle održati 2022., organizatori su zbog merkatinga i brendiranja odlučili zadržati ime Expo2020

Dubai će ponuditi vakcine protiv koronavirusa zvaničnim predstavnicima zemalja učesnica manifestacije “Expo 2020. Dubai”, koja će se održati od oktobra ove do marta 2022. godine, izjavio je danas prijestolonasljednik šeik Hamdan bin Mohamed al-Maktoum.

Regionalno poslovno i turističko središte Dubai oslanja se na globalni sajam, koji je odložen za godinu dana zbog pandemije korona virusa, da bi svojoj ekonomiji dao podsticaj, prenio je Rojters.

Prijestolonasljednik šeik Hamdan bin Mohamed al-Maktoum, predsjedavajući sastanka Izvršnog vijeća Dubaija, naložio je da se vakcine obezbijede svim zvaničnim predstavnicima zemalja učesnica kako bi se zagarantovalo sveobuhvatno, sigurno i nezaboravno iskustvo, saopštila je Kancelarija za medije u Dubaiju.

“Expo 2020. Dubai” biće svjetska vrata nade za povratak života u normalu, rekao je on. 

“U oktobru će Dubai i Ujedinjeni Arapski Emirati otvoriti ruke cijelom svijetu za nove horizonte konstruktivne globalne saradnje”, dodao je šeik Hamdan bin Mohamed al-Maktoum.