Domaća firma se proširila i na Lukavac

0

Lanac maloprodajnih objekata, Mega Diskont, jučer je svečano otvorio svoja vrata za građane Lukavca, koji su uživali u zabavi, poklonima i povoljnoj kupovini.

Vrpcu je simbolično presjekla voditeljica novootvorenog objekta u Lukavcu, Sabina Banjić, koja je navela da je iznad svega raduje to što je još sedam njenih sugrađana dobilo posao u ovoj kompaniji.

Mega Diskont je dio porodične kompanije ”YimoR” d.o.o. Domaljevac koju je 1989. godine osnovala familija Oršolić. Riječ je o jednoj od prvih privatnih trgovačkih firmi u Bosni i Hercegovini, registrovanih za obavljanje proizvodnih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti.

Trenutno posjeduje veleprodaju i 37 maloprodajnih objekata tipa prodavnica, marketa, supermarketa, te Trgovačko – poslovni centar, veličine 8200 m². Zapošljava blizu 350 radnika.

Primjena novih tehnologija

Prisutnima se obratila i Ljiljana Mijanić, voditeljica marketinga, koja je kazala da je misija Mega Diskonta konstantan razvoj kompanije i okoline u kojoj djeluje, uz primjenu novih tehnologija i konstantnu edukaciju uposlenika.

„Istraživanjem tržišta, te sagledavajući potrebe naših kupaca i detaljnom analizom rasta i razvoja Lukavca odlučili smo se za otvaranje Mega Diskonta u ovom gradu“, navela je Mijanić.