Domaća firma gradi veliku fabriku i tržni centar, radnicima digli plate

0

Kompanija Disk Živinice, firma koja je specijalizirana za proizvodnju limenih krovova i distribuciju limova, iza sebe ima veoma uspješnu godinu.

Kompanija je osnovana 1996. godine. Veliki značaj pridaju ljudskim resursima i zadovoljstvu zaposlenika, ulažu u nove stručne kadrove i pružaju mogućnost zaposlenja mladima bez radnog iskustva.

Ono što je posebno potrebno istaći jeste da je ova 2022. godina bila najuspješnija po pitanju poslovnih rezultata i investicija. U toku su dva velika projekta na području Grada Živinice – izgradnja fabrike za proizvodnju termoizolacionih panela površine oko 10.000 m2, kao i modernog tržnog centra, površine 6.600 m2, čime će se stvoriti nove prilike za zapošljavanja.

BiznisInfo.ba je ranije pisao da je izgradnja fabrike projekt vijedan preko 20 miliona konvertibilnih maraka.

U vremenu poskupljenja i velike inflacije, menadžment firme Disk je donio odluku o isplati jednokratne novčane pomoći svojim zaposlenicima u maksimalnom iznosu od 1.080 KM i istu realizovao još 10. novembra.

S obzirom na ostvarene rezultate, radnicima je isplaćen regres te je upriličena svečana zabava. Zaslužnim radnicima su dodijeljene i novčane nagrade za njihov angažman i doprinos u 2022. godini, a izvršena je i podjela novogodišnjih paketića za djecu zaposlenika 

Prateći trend inflacije i kretanje cijena, menadžment firme Disk je vršio i povećanje plata radnika, kako bi im stvorio bolje uslove življenja u kriznom periodu.

Firma Disk je društveno odgovorna i učestvuje u raznim socijalnim, ekološkim i infrastrukturnim projektima, čiji je cilj doprinijeti poboljšanju uslova života zajednice.