Dodik: Republika Srpska ima ambiciju da razvija poslovne odnose sa “Huaweijem”

0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima ambiciju da dalje razvija poslovne odnose sa kineskom kompanijom “Huawei” ne samo u domenu usluga, već i pokušaja razvijanja nekih drugih proizvoda koji bi mogli da konkurišu na globalnoj mreži.

“Već imamo neke ideje da razgovaramo sa njima i nastavićemo to da radimo”, rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa potpredsjednikom “Huawei Technologies” za centralnu i istočnu Evropu i nordijske zemlje sa sjedištem u Poljskoj Radoslavom Keđom.

Dodik je napomenuo da Republika Srpska ima veoma pozitivna iskustva u radu sa ovom kompanijom, navodeći da je poznato da sa stanovišta Zapada ima nekih pritisaka vezano za rad ove kompanije.

“Republika Srpska se nije saglasila da se u BiH preduzmu određene mjere protiv bilo koje kompanije iz Kine, Rusije ili bilo kog drugog dijela svijeta, pa i protiv kompanije Huawei”, istakao je Dodik.

ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Dodik je izrazio zadovoljstvo da je prisustvovao prezentaciji kompanije “Huawei”, koja je na najbolji mogući način kratko i sažeto predstavila dostignuća.

Predstavnik “Huaweia” rekao je novinarima da su u Banjaluci prikazana najnovija dostignuća u informaciono-komunikacionoj tehnologiji ove kompanije.

Nakon sastanka, Dodik i Keđo posjetili su izložbeni prostor koji je privremeno smješten na parkingu kod zgrade Vlade, gdje su prikazana najnovija dostignuća “Huaweia”.