Đokovići tražili od Brene i Bobe da ulože u Novaka: Odbili ih i izgubili 18 miliona dolara

0

Otac najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, Srđan Đoković, jednom prilikom otkrio je kako je morao posuditi novac od kamatara kako bi sinu omogućio potrebne uslove za teniski razvoj.

Novak je više puta govorio o tome da je cijela porodica ostala s 20 hiljada funti na stolu i da je odbio unosnu ponudu iz Velike Britanije.

Porodica Đoković se sa svim životnim i sportskim izazovima morala nositi sama, a Srđan Đoković, koji je najviše vjerovao u svog sina, u tim je trenucima povukao neke dobre poteze.

Da je naišao na više razumijevanja, i drugi su prema njegovoj priči mogli od toga višestruko profitirati.

Otac srpskog tenisera jednom je prilikom otkrio da je tražio od Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića da ulože novac u njegovog sina.

Prema njegovoj priči, danas bi imali 18 miliona dolara više na svom bankovnom računu, ali nisu imali povjerenja u Novakove sposobnosti i konačni uspjeh.

– Nikola Pilić, s kojim je Novak tada bio na Akademiji, otišao je sa suprugom u Monako i razgovarao s Filipom Cepterom o Novaku. Rekao je da je pristao pokriti troškove Novakovog boravka na Akademiji, što je 300 hiljada tadašnjih maraka za četiri godine i što nam je tada bila velika pomoć – rekao je Srđan Đoković.

Noletov otac je potom dodao:

Nakon toga Filip Cepter zove Bobu, koji mu doslovno kaže: „Novak je dobar, ali ima bolesno srce, bolesnu petu i oca s kojim je nemoguće sarađivati“.

– Rekao mi je to direktor Ceptera u Beogradu, a potvrdit će vam i Nikola Pilić – rekao je Novakov otac u podkastu pod nazivom “Biznis priča”, prenosi Večernji list.

Bolić za BiznisInfo.ba o novom biznisu: Donosimo nešto novo u naš grad