Direktor Igmana Đahid Muratbegović povukao ostavku

0

Jutros je održana sjednica Nadzornog odbora Privrednog društva Igman Konjic, a nakon toga i sjednica Skupštine PD Igman.

Izraženo je zadovoljstvo polugodišnjim poslovanjem preduzeća u obimu većem 50 posto od planiranog.

Džemail Ćibo, predsjednik NO je kazao da je na zadovoljstvo svih direktor Đahid Muratbegović povukao ostavku, a da su svi dioničari na Skupštini glasali sto posto za sve odluke izvještaja, javio je Radio Konjic.

Podsjetimo, jučer smo objavili da je Sindikat Privrednog društva Igman Konjic donio odluku da se obustavi proizvodnja na pet minuta, od 11.55 do 12 sati.

Kako se navodi u obavještenju za radnike koje potpisuje predsjednik Sindikata Sejo Bubalo, na taj način žele dati podršku i skrenuti pažnju na pritiske koji se vrše na PD Igman, Upravu i direktora Društva koji je, kako je rekao, “zbog ovog podnio ostavku”.

Muratbegović jučer nije želio komentirati informacije o podnošenje ostavke ali je rekao da obustave rada ”nije bilo i neće biti”.

S obzirom da informacije teško izlaze iz ovog preduzeća, javnost i dalje nije detaljno upoznat o tome šta se dešava u Igmanu, o kakvom pritisku radnici govore i zašto je Muratbegović podnio, pa povukao ostavku.