Delić obišao Alternativu: Šteta od požara pola miliona KM

0

Ministar privrede KS Adnan Delić, obišao je danas postrojenja firmi Alternativa i Sincro u industrijskoj zoni Hrasnica.

Jedan od povoda ove ministrove posjete Alternativi je i požar koji je protekle sedmice uništio  jedan dio starog, devastiranog skladišta.

Kako je kazao direktor ove firme Salih Lemeš, šteta iznosi oko pola miliona KM, ali najvažnije je da nije bilo ljudskih, nenadoknadivih žrtava.

Ministar Delić ovu posjetu realizirao je u saradnji sa načelnikom općine Ilidža Nerminom Muzurom, kao i predsjedavajućim Općinskog vijeća Tarikom Stambolićem.

Ovo je bila prilika i da se razgovara o aktuelnom stanju privrede. Kako je istakao ministar Delić, cilj je zaštititi proizvođače.

Iako su firme Alternativa i Sincro visoko solventne kompanije, direktori Lemeš i Kuštrić, složili su se da je ova posjeta načelnika Općine i ministra Kantona gesta koja mnogo znači je,  kako ističu, lijepo je kad u zajednici prepoznaju kvalitet i uspješnu poslovnu priču.

Naime, obje kompanije su veliki izvoznici sa milionskim prometom. Na tragu njihovih izjava i ministar Delić naglasio je da je da su za našu ekonomiju od izuzetne važnosti izvozno orijentirane kompanije.