Danski lanac JYSK u Sarajevu otvorio prvu XL trgovinu u regiji

0

Prva, u potpunosti preuređena, JYSK XL trgovina otvorila je svoja vrata za građanstvo, 11.03.2021., na lokaciji Novog Sarajeva, ulica Kolodvorska 12.

Radi se o preuređenoj JYSK trgovini na staroj adresi i prvoj trgovini koju je JYSK otvorio u BiH prije 11 godina.

XL koncept razlikuje od uobičajenog formata JYSK trgovina veća kvadratura, što kupcima pruža  bolju preglednost, širi asortiman i inspirativniji koncept izlaganja.

Prostor trgovine prostire se na gotovo 1.400m2, a osim većeg prodajnog prostora, koji trgovinu čini prozračnijom, kupci imaju priliku po prvi puta unutar ovog formata vidjeti i kupiti artikle koje inače JYSK ima u svojoj prodaji isključivo putem web shopa.

„Iako je prisutan veći trend online trgovine, za neke odluke kupci prethodno žele vidjeti i isprobati proizvode. Posebno ako se radi o nekom većem komadu namještaja, kao što je krevet ili sofa. Upravo je ovakav XL format idealno rješenje za takvu vrstu potreba“, izjavio je Ivan Protega, retail manager za JYSK Slovenija i BiH.

JYSK je vodeći lanac trgovina za opremanje doma u BiH koji je, uz nedavno predstavljen novi koncept uređenja 3.0 u skandinavskom stilu, upravo tržište BiH odabrao kao prvo za predstavljanje novog XL formata u regiji.

„Fleksibilnost u poslovanju i odgovaranje na potrebe kupaca naš je primarni fokus. Uz aktuelne tržišne trendove, kontinuirano radimo na unapređenju kvalitete proizvoda, ali i cijelom nizu usluga“, rekao je Protega povodom svečanog otvorenja.

On je ujedno i najavio otvaranje pet novih trgovina u novoj financijskoj godini.

JYSK je međunarodni lanac trgovina sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za dom. Prva trgovina je otvorena u Danskoj 1979.godine, a danas JYSK ima preko 3.000 trgovina i 26.500 zaposlenika u 51 državi.

U vlasništvu je porodice danskog trgovca Larsa Larsena, koja posjeduje nekoliko kompanija sa ukupnim godišnjim prometom od 4,8 milijardi EUR. JYSK-ov promet iznosi 4,1 milijarde EUR.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici, kao i na službenoj web stranici JYSK.ba.