Danas u Grudama: Nijemci traže 200 do 700 radnika za novi pogon

0

Prezentacija poznate njemačke firme Lohmann & Rauscher, koja ozbiljno razmišlja o gradnji pogona u Zapadnohercegovačkom kantonu, bit će održana danas (četvrtak, 8. novembar) u 18 sati u Agroturizmu Marića gaj u Grudama (kod motela Kiwi).

Na spomenutu prezentaciju pozivaju se sve osobe iz kantona, kao i iz okruženja, koje su zainteresirane za eventualni rad u navedenoj firmi (u prvome redu žene do 40 godina starosti).

U Grudama će prisutnima biti predstavljena sama firma, njena istorija te uslovi za probni rad i obuku.

Naime, navedena firma razmatra nekoliko lokacija na području BiH, a pogon koji bi u početku zapošljavao najmanje 200, a u konačnici gotovo 700 osoba, planiraju otvoriti u nešto više od godinu dana.

Radi se o firmi čije je sjedište u Rengsdorfu i Beču, a koja je međunarodni vodeći snabdjevač medicinskim i higijenskim proizvodima s više od 5.000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji.

Konačna odluka o tome hoće li novi pogon ove firme osigurati egzistenciju stotinama porodica ovisi isključivo o radnoj snazi.

Naime, svi zainteresovani za rad u ovoj firmi na prezentaciji će moći popuniti formular ove kompanije te će njen stručni tim na osnovi informacija iz tih formulara izabrati 40 radnika kojima će se pružiti mogućnost probnog rada.

Za taj probni rad će biti uredno isplaćena plata, uplaćeni svi doprinosi te ostali troškovi koji nastanu u tom periodu.

Probni rad trajao bi tri mjeseca, eventualno po potrebi dodatna tri. Ako se radnici koji odu na probni rad pokažu kvalitetnom radnom snagom, početkom 2020. u Hercegovini će s radom krenuti novi pogon.

Večernji list / BiznisInfo