Dalipagić i Ping razgovarali o uspostavi aviolinije Sarajevo – Peking

0
Tokom susreta bilo je riječi i o saradnji dvije zemlje u oblasti infrastrukture i komunikacija, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta.

Razgovarano je i o memorandumu o razumijevanju između BiH i Kine o jačanju saradnje u izgradnji infrastrukture koji je pokrenulo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a podržalo Ministarstvo komunikacija i transporta.

Dalipagić je upoznao sagovornika da je BiH sprovela sve potrebne procedure u Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH za potpisivanje memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti medija, kao i memoranduma o razumijevanju o planiranju unapređenja saradnje između Ministarstva komunikacija i transporta BiH i Kancelarije za informiranje Državnog vijeća Kine, te se očekuju naredne aktivnosti Kine kako bi se ti sporazumi potpisali.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije zemlje, te očekuju da će ona biti nastavljena, posebno kada je riječ o oblasti saobraćajne infrastrukture, transporta i komunikacija.

Dalipagić je čestitao imenovanje kineskom ambasadoru, poželivši mu dobrodošlicu u BiH, kao i mnogo uspjeha u budućem radu.

Srna