Prodati prvi javni toaleti proizvedeni u Prijedoru

0

Nakon što je prijedorski Cromex u maju zvanično predstavio svoj najnoviji proizvod, javne toalete od inoxa otporne na oštećenja i izrađene u skladu sa evropskim standardima, prvi modeli sada su našli i svoj put do kupaca.

Jedinstveni proizvod koji je nastao u Cromexovoj radionici na osnovu iskustva donesenog iz inostranstva a prilagođenog domaćim uslovima i zahtjevima i potrebama kupaca, kupila su već tri grada u BiH. Među njima i Cazin.

– Početkom septembra očekujemo posjetu predstavnika Cazina radi finalizacije detalja isporuke a u pregovorima smo sa još 4 grada i jednim nacionalnim parkom – kaže za BiznisInfo portparol kompanije Alma Ćirkić.

U fazi pregovora je i izvoz a oni bi, prema očekivanjima, mogli biti završeni do kraja godine.

Proizvod po evropskim standardima

Cromex je projektovao muški, ženski i univerzalni toalet koji je prilagođen osobama sa invaliditetom a svi su rađeni po evropskim standardima. Uz to, otporni su na oštećenja, tj. riječ je o tzv. vandal proof modelu.

– Svaki toalet se proizvodi po narudžbi jer se svaki radi po želji kupca. Nekome je potrebna samo određena jedinica a nekome cjelina. U slučaju prodaje kao cjeline, uz toalete će biti ugrađena i manja prostorija koja može biti prostorija za previjanje beba ili prostorija u kojoj se može držati nešto drugo – kaže Ćirkić.

Toaleti su idealni za gradove, autoputeve, nacionalne parkove a zbog svoje široke primjene i izuzetne kvalitete u Cromexu vjeruju da će ovaj proizvod naći svoje mjesto na tržištu.

Proizvode i električni moped

Inače, prijedorski Cromex javnosti je ponajviše poznat kao jedini bh. proizvođač mopeda koje distribuira na svjetsko tržište.